Recensies/Klantervaringen

Schrijfcoaching:

Ik had het vertrouwen in mijn project een geschiedenis te schrijven van  ons familielandgoed, de ULLERBERG, waar ik al drie jaar aan had gewerkt, bijna verloren. Toen heb ik Heleen benaderd. Met  stimulerende suggesties  en trefzekere opmerkingen heeft zij mij weer enthousiast op de rails gekregen. En met haar deskundige support heb ik mijn boek succesvol kunnen afronden.

Dorotea

ghostwriter Heleen Niele
Heleen Niele schreef dit boek samen met Rob Slewe. Het verhaal is van hem, de tekst van haar.

Niet Ons Soort Mensen verscheen december 2016 bij Xander Uitgevers en is verkrijgbaar bij de boekhandels.

Het is het verhaal van Rob Slewe, opgetekend door Heleen Niele (ik dus). Ik fungeerde als co-auteur (want mijn naam wordt genoemd), en niet als ghostwriter (dan wordt mijn naam niet genoemd). Het boek vertelt het verhaal van twee broers die actief worden gepest door de Bloemendaalse kliek van VVD- en GroenLinks-bestuurders.

Hieronder een paar reacties die vooral gaan over de manier waarop het verhaal verteld wordt – want dat was natuurlijk mijn rol. Bij alle Bol-recensies wordt dit een ‘meeslepend verhaal’ genoemd. Dat beschouw ik als een compliment want er komen nogal wat juridische en bureaucratische procedures voorbij!

‘Knap hoe je dat hele ingewikkelde conflict zo overzichtelijk op papier hebt weten te krijgen.’ (Patrick Meershoek, Parool aan Rob Slewe)

‘Je zou denken dat lezen over lokale politiek saai is, maar dit boek is zo geschreven dat ik het niet kon wegleggen. Het verhaal over de falende politiek in Bloemendaal is slim verweven met fragmenten uit Slewes jeugd, waardoor je ook meer inzicht krijgt in wie hij precies is en waar hij voor vecht. Niet ons soort mensen heeft me geen moment verveeld.’ (Eva Dis op Bol.com)

‘Eenmaal begonnen kon ik het niet meer wegleggen, het móést uit! Een meeslepend en boeiend maar schokkend relaas hoe de ‘elite’ van Bloemendaal ongestraft met twee maten meet en niets achterwege laat om een paar ‘nieuwlichters’ te verjagen die in hun ogen te gemakkelijk veel geld hebben verdiend – en omdat ze niet uit ‘gegoede kringen’ komen daar volgens hen niet thuis horen. Dit boek is een aanrader tot en met voor eenieder met interesse in politiek’ (Rob Caspers op Bol.com)

‘Wat een uithoudingsvermogen, wat een zelfbeheersing.
Ook nog heel goed geschreven.’ (Tandoor op Bol.com)

Ervaringen van een paar particulieren voor wie ik hun verhaal op papier zette. De boeken die eruit voortkwamen zijn niet in de boekhandels verkrijgbaar, en  bedoeld voor de naasten van de auteurs. De auteurs blijven anoniem.

‘Het werken aan dit boek werkte louterend voor mij en was een mooi stuk rouwverwerking, mede door de inbreng van Heleen. Ze is voor mij een grote steun geweest om dit boek zo te maken.’

‘Ik heb al heel wat bestellingen van familie en vrienden en degene die ‘m nu gelezen hebben, vinden het een heel mooi boek! Met gevoel geschreven!’

Schrijver, ghostwriter en schrijfcoach Heleen Niele. Blogs over dementie en faits divers